U bent hier: Home >> Huisdieren >> Kattenspreekuur

Kattenspreekuur

Dit kattenspreekuur vindt in eerste instantie plaats op de hoofdlocatie in Steenwijk (Kaasweg 2),  elke donderdag tussen 13.00 – 13.30 uur.
Wij werken uitsluitend op afspraak, dat geldt ook voor het kattenspreekuur.

De reden dat dit aparte kattenspreekuur gestart wordt is dat veel katten een bezoek aan de dierenarts als een stressvolle gebeurtenis ervaren.
Niet zozeer door de behandeling van de dierenarts zelf, maar juist door alles er omheen.  De drukte in de wachtkamer, de aanwezigheid van honden, rare geuren en geluiden etc.  
Door een apart spreekuur voor katten te houden kunnen we een deel van deze stressfactoren wegnemen.
Zo zullen er op dat tijdstip bijvoorbeeld geen hondenconsulten afgesproken worden (behalve in spoedsituaties natuurlijk).  
Tevens worden de afspraken zo ingepland dat elke patiënt met voldoende geduld en rust benaderd kan worden.

De dierenartsen en paraveterinairen die tijdens dit spreekuur werken hebben speciale cursussen gevolgd over kattengeneeskunde en hebben ruime ervaring in het hanteren, onderzoeken en behandelen van katten.

De kliniek is lid van het ISFM, de International Society of Feline medicine, een  internationale groep voor kattengeneeskunde om goed op de hoogte te blijven van de kattengeneeskunde.
Tevens is de kliniek lid van de NWK, de Nederlandse Werkgroep voor Kattengeneeskunde .
Momenteel is de kliniek hard aan het werk om allerlei aanpassingen door te voeren op de praktijk om het bezoek aan de dierenarts ook buiten dit kattenspreekuur zo katvriendelijk  mogelijk te maken.

Voor het maken van een afspraak is de praktijk bereikbaar op 0521-514848.
Meldt duidelijk bij het maken van de afspraak dat u op het kattenspreekuur wilt komen.
Hebt u wel interesse maar wilt u op een andere dag of locatie komen? Geef dit dan ook door.