U bent hier: Home >> Huisdieren >> Huisdierenverzekering

Huisdierenverzekering? Het overwegen waard.

Is het verstandig om mijn huisdier te verzekeren? Wat kost mij dat? Wat wordt er vergoed en wat niet? 
Voor 'standaard' zaken zoals vaccineren, ontwormen en ontvlooien weet u wanneer en welke kosten u moet maken. Maar er zijn ook onverwachte kosten: uw huisdier wordt ziek, krijgt een chronische aandoening of moet geopereerd worden. Als u uw huisdier hebt verzekerd, weet u dat u zich geen zorgen hoeft te maken voor deze onverwachte medische kosten. Een prettige zekerheid, voor u en uw huisdier.

Meerdere aanbieders

Er zijn verschillende aanbieders van huisdierenverzekeringen en er komen steeds nieuwe aanbieders bij. Om een goede keuze te maken, kunt u het beste de voorwaarden, service en diensten van alle aanbieders vergelijken. Verzekeringen zijn op sommige punten vergelijkbaar, maar verschillen ook op punten. Over het algemeen geldt: hoe hoger de premie hoe hoger de dekking. Wij adviseren u om te letten op:

  • De maximale vergoeding per verzekeringsjaar
  • De wijze van declareren, de eventuele kosten van declaratie en de termijn van uitbetaling
  • Eventuele uitsluitingen voor bepaalde rassen
  • De premie, instappremie en verouderingstoeslagen.

 

Petplan huisdierenverzekering

Een van de mogelijkheden is de Petplan-verzekering, onderdeel van Unigarant, één van de grootste huisdierenverzekeraars van Nederland. Voordelen van Petplan zijn:

  • Meerdere pakketkeuzes en aanvullende verzekeringen
  • Preventieve zorg mee te verzekeren (vaccinaties, ontworming, anti-vlo behandeling )
  • Snelle uitkering van declaraties

 

Maand gratis

Via Dierenkliniek De Woldberg kunt u een Maand Gratis Verzekering (MGV) van Petplan aanvragen. Dit betreft het Petplan Basis Pakket, met uitzondering van een vergoeding van de identificatiechip. Uw huisdier moet hiervoor wel eerst onderzocht worden. Dit kan tijdens een regulier consult. 

Enkele dagen na ontvangst van de MGV bij de verzekeraar ontvangt u van Petplan per post de offerte en informatie. Wij adviseren u die informatie goed door te lezen. Wanneer u de Maand Gratis Verzekering wenst voort te zetten, kunt u dat afwikkelen met Petplan door het verlengingsvoorstel in te vullen en terug te sturen. U kunt dan ook kiezen voor een ander Zorgpakket, zoals het Plus Pakket of het Totaal Pakket.

Indien u de verzekering niet wilt verlengen, loopt de Maand Gratis Verzekering automatisch af zonder verdere verplichtingen. U hoeft dan dus niets te doen. Op De Woldberg kunt u een informatiefolder afhalen over de Petplanverzekering. Ook kunt u ons bellen voor informatie. Neem voor inhoudelijke vragen over de verzekering rechtstreeks contact op met Petplan: tel. 0299 – 45 10 10.