U bent hier: Home >> Huisdieren >> Nieuws

Aankondiging van de jaarlijkse gebitsweken.


De gebitscontrole weken van Dierenklieniekd de Woldberg.

Van 20 februari tot en met 3 maart geeft Dierenkliniek de Woldberg  het gebit van uw huisdier graag weer extra aandacht.

Veel huisdieren ondervinden veel hinder van een slecht gebit zonder dat de eigenaar dit in de gaten heeft.
Veel voorkomende gebitsproblemen ontstaan door de vorming van tandplaque. Tandplaque wordt onder invloed van mineralen uit het speeksel omgezet in tandsteen. In tandsteen nestelen zich bacteriën en deze zorgen voor tandvleesontsteking. Hierdoor komen de wortels van de tanden en kiezen bloot te liggen.

Dit heeft tot gevolg dat:

Tanden en kiezen van cavia's en konijnen groeien altijd door. Bij verkeerd afslijten geeft dit problemen met eten, in veel gevallen is het zelfs niet meer mogelijk om te eten. Maar omdat uw konijn of cavia wel honger heeft gaat hij naar het etensbakje waardoor er vaak te laat opgemerkt wordt wat er aan de hand is, met een hongerdood als gevolg.

Van 20 februari tot en met 3 maart kunt u een afspraak maken om het gebit van uw hond, kat, konijn of cavia gratis na te laten kijken. 

Het gebit wordt uitgebreid bekeken en u heeft de mogelijkheid om mee te kijken naar de gezondheidstoestand van het gebit van uw dier. Met twee tandheelkundige dierenartsen en drie gespecialiseerde tandheelkundige assistentes zijn wij als kliniek continue bezig om de verzorging van het gebit van uw dier te optimaliseren.

Tevens ontvangt u tijdens deze controle een kortingsbon van 15 euro voor een gebitsreiniging.

Een afspraak maken voor de controle kan op alle locaties.

80 % van de honden en katten ouder dan 3 jaar heeft gebitsproblemen. Het is daarom goed het gebit van uw dier gratis en vrijblijvend te laten controleren.

U kunt een afspraak maken op één van de locaties of via telefoonnummer: 0521-514848