U bent hier: Home >> Huisdieren >> Nieuws

Wat is een Giardia besmetting bij de hond of kat

Heeft uw hond of kat Giardia?

Giardia is een infectie die vaak voorkomt bij pups of kittens of dieren met een lage weerstand. Als uw dier plotseling last heeft van een zachte tot waterige ontlasting, die sterk ruikt en soms slijmerig is zou het kunnen zijn dat hij besmet is.

De diarree kan plotseling komen maar ook chronisch worden. De ontlasting is dan wisselend goed en niet goed. Dit kan in sommige gevallen de opname van de voedingstoffen ernstig verstoren en tot gewichtsverlies leiden.

Naast dat Giardia erg besmettelijk is voor de andere aanwezige honden en katten is een aantal varianten van Giarda ook besmettelijk voor de mens.

Om een besmetting met Giardia vast te stellen is onderzoek van de ontlasting noodzakelijk. Als blijkt dat er een besmetting is dan dient het dier behandeld te worden maar ook alle kleden, dekentjes, borstels etc. moeten worden uitgewassen.

Indien u twijfelt, bij diarree van uw dier, neem dan altijd contact op met de dierenarts. Het komt meestal voor bij pups en kittens en die zijn meer gevoelig voor uitdroging bij diarree, dus wacht niet te lang om te overleggen.

Op onderstaande link vindt u nog meer informatie over Giardia.

http://www.licg.nl/95c/praktisch/gezondheid-mens-en-dier/gezondheid-dier/giardia-bij-hond-en-kat.html