U bent hier: Home >> Huisdieren >> Nieuws

Konijnen vaccineren tegen een gereduceerd tarief op 12 april!

Laat uw konijn vaccineren tegen  een gereduceerd tarief

Waarom zou u uw konijn laten vaccineren?

De twee ziektes waar tegen gevaccineerd wordt zijn heel moeilijk te behandelen en eindigen meestal met de dood. Konijnen laten van nature niet snel zien dat ze ziek zijn, waardoor de behandeling vaak te laat gestart kan worden. Myxomatose en Viraal Haemorrhagisch syndroom (VHD) zijn ziektes die bij het wilde en het huiskonijn voorkomen.

Myxomatose is een zeer besmettelijke ziekte. Het wordt verspreid via contact met zieke dieren, besmette materialen (b.v. geplukt gras) en via stekende insecten als vliegen, muggen en vlooien. Uitingen van symptomen treden op na enkele dagen tot een week na de besmetting. In de huid ontwikkelen zich weke bobbels (Myxomen) meestal rond ogen, oren, anus en neus. De bobbels sluiten alle uitgangen af en dat leidt uiteindelijk tot een pijnlijke dood. Met een vaccinatie, één keer per jaar kunt u uw konijn hier tegen beschermen.

Viraal Haemorrhagisch syndroom  (VHD) is een zeer besmettelijke en fatale ziekte. De besmetting vind plaats via mest en besmette dieren en materialen. Het uit zich één tot drie dagen na de besmetting. Er zijn twee vormen, de zeer snel verlopende en de snel verlopende vorm. Bij de eerste vorm treedt plotselinge dood op. Bij de tweede vorm stopt het konijn met eten, krijgt het benauwd en koorts, incoördinatie, schreeuwen en tanden knarsen treden ook op. In het laatste stadium volgt schuim en bloederige uitvloeiing met de dood als gevolg. Ook tegen deze ziekte kunt u uw konijn één keer per jaar laten vaccineren.

Op woensdag 12 april kunt u uw konijn tegen een gereduceerd tarief laten vaccineren.
Voor vrijblijvende informatie of voor het maken van een afspraak kunt u bellen met
0521-514848.