U bent hier: Home >> Huisdieren >> Nieuws

Vaccineren voor het goede doel!

Help Stichting DIO helpen!

In juni organiseert Stichting Dio weer de jaarlijkse actie “vaccineren voor een goed doel”. Net als elk jaar willen wij daar graag aan meedoen. Voor u als klant kost het niets extra’s, maar voor elke vaccinatie die wij op de desbetreffende dag in juni zetten, doneert Dierenkliniek de Woldberg 2,50 euro aan de Stichting. Dus hoe meer afspraken er die dag komen hoe groter de donatie is. Moet uw hond of kat in juni gevaccineerd worden houd dan Facebook en de website in de gaten op welke datum wij de actie houden.

Wat doet Stichting Dio (Diergeneeskunde in Ontwikkelingssamenwerking)?

Stichting Dio biedt steun en advies op het gebied van dierlijke gezondheid en veehouderij, aan de minder bedeelde bevolkingsgroepen in de wereld, ongeacht herkomst, geloof of politieke overtuiging.

Begin maart gaat stichting DIO weer naar Malawi, ze gaan dan beginnen aan de derde fase van hun project. De opleiding van 15 boeren tot Community Animal Health Workers (CAWW). Twee bijna afgestudeerde diergeneeskunde studenten reizen af naar Rhumpi om samen met de SSLP een andere organisatie die soortgelijke trainingen verzorgt de boeren op te leiden en de veterinaire infrastructuur te verbeteren. De boeren zullen van alles leren over voeding, diergezondheid, behandelingen, onderzoek van dieren, herkennen van ziekten, injectietechnieken en ze zullen leren hechten. In dit gebied zijn geen dierenartsen en daardoor laat het dierenwelzijn en -gezondheid zeer te wensen over. Gezonde dieren leveren voor de zeer arme bevolking ook weer mee op. Een win-win situatie.

Daarnaast zal er ook een economische training zijn zodat de boeren ook leren hoe ze later zelf het beste hun geld kunnen verdienen als CAHW in Malawi.

Wilt u meer weten over Stichting Dio of over de run4rabies kijk dan op de link:

http://www.dio.nl/