U bent hier: Home >> Huisdieren >> Nieuws

Pas op met kerstversiering en planten

Kerstversiering

Nu er sneeuw ligt wordt het kerstgevoel vast nog meer aangewakkerd. De boom wordt opgezet en de versiering opgehangen. Toch nog een paar aandachtspuntjes voor uw huisdier.

Planten als de kerstroos en amaryllis zijn sterk giftig voor uw huisdier (laat uw dier altijd bij de dierenarts braken na inname). Cyclamen, hulst en de kerstster zijn ook giftig maar de klachten die het dier daarvan krijgt blijven meestal bij maag-en darm klachten, sloom en niet willen eten. Als u ziet dat uw dier hiervan gegeten heeft kan het ook verstandig zijn hem te laten braken bij de dierenarts, om deze klachten te voorkomen.

Wist u dat een kerstboom ook ongezond is voor uw huisdier?
Heeft u een gezaagde boom, zorg er dan voor dat uw dier niet van het water kan drinken. Hier zitten stoffen in, die de boom uitscheidt, die braken, diarree en andere maagklachten kunnen geven. Maar ook problemen met het zenuwstelsel.

Denkt u verder aan de versiering van uw boom. Aan breekbare ballen kunnen de dieren zich verwonden, plastic slingers zijn vaak interessant voor katten, maar als ze de slingers opeten veroorzaken deze verstopping. Ook kerstboomhaakjes kunnen voor grote problemen zorgen.

Met deze aandachtspunten lukt het vast om uw huis diervriendelijk en sfeervol te versieren!

 

Wilt u nog meer informatie kijkt u dan op de website van www.licg.nl