U bent hier: Home >> Huisdieren >> Nieuws

februari, maand van het gebit

Maand van het gebit

In Februari kunt u een afspraak maken, op alle locaties, om het gebit van uw hond, kat, konijn en cavia gratis na te laten kijken.

80% van de honden en katten, ouder dan 5 jaar, heeft een gebitsprobleem. De meeste problemen beginnen met tandplak. Tandplak kan leiden tot vorming tot tandsteen en dit kan weer leiden tot ontsteking van het tandvlees. Naast dat dit pijnlijk is voor uw dier, kunnen deze ontstekingen ook doorzetten tot de gebitsondersteunende weefsels en daardoor gaan tanden en kiezen los zitten en verloren gaan. Tevens kunnen de bacteriën, wanneer er sprake is van een ontsteking, de bloedbaan in slaan en organen beschadigen.

Naast zelf het gebit van uw hond of kat te poetsen (dit lukt niet altijd) is het goed om het gebit jaarlijks  te laten controleren. Bij de vrijblijvende, gratis controle, in februari krijgt u te horen en te zien hoe de staat van het gebit van uw dier is. Tevens ontvangt u een kortingsbon voor een gebitsreiniging, die u in kan leveren als u een afspraak maakt voor een reiniging.

Gebit van konijn en cavia

Ook het gebit van uw konijn en cavia dient u nauwlettend in de gaten te houden. De tanden en kiezen van deze dieren groeien altijd door. Ze slijten door goed voedsel (vooral hooi). Toch kan het voorkomen dat de tanden te lang worden of dat er haken op de kiezen ontstaan. Uw konijn of cavia kan dan niet meer goed eten en  uiteindelijk helemaal niet meer kunnen eten en een hongerdood sterven. Het gebit van uw konijn of cavia dient u regelmatig te controleren. Vindt u dit lastig, weeg dan 2 wekelijks uw diertje en ga bij gewichtsverlies naar de dierenarts om het gebit te laten controleren. Het verraderlijke in deze situatie is dat de dieren wel op het eten afgaan en proberen te eten en dat de eigenaar niet of te laat in de gaten heeft dat er iets aan de hand is. Tijdens de gratis controles in februari kunt u het gebit door een dierenarts laten controleren.

We werken op afspraak.