U bent hier: Home >> Huisdieren >> Nieuws

Wat te doen met uw dieren bij de aankomende kou?

Dieren en de kou.

We krijgen nu toch wel vragen over dieren en de kou binnen. Wat kan wel en wat kan niet. Met de aankomende koude dagen is het goed om extra alert  te zijn. Wandelen met de hond kan gewoon, mits u in beweging blijft. Heeft u een hond met weinig vacht, een oude of zieke hond, doe dan een dekentje om. Zolang ze bewegen houden ze zichzelf wel warm, maar beginnen ze te rillen dan heeft uw hond het koud, ga dan naar huis. Laat uw hond niet buiten met een natte vacht en ook niet in de auto achter, dat is te koud!

Let op als uw hond richting het ijs gaat, hij kan niet inschatten of het stevig genoeg is. Als er gestrooid is, kunt u voor de wandeling de voetzooltjes het beste met vaseline insmeren om irritatie te voorkomen.

Zorg dat uw kat ten alle tijden naar binnen kan. Check als u met de auto weggaat altijd, of er geen kat bij het motorblok van uw auto ligt, dat is lekker warm met deze koude dagen.

En maak het hok van uw konijnen tochtvrij (plexiglas of dekens) en zet het van de oosten wind af, geef extra veel stro en controleer regelmatig of het water niet bevroren is. Twee konijnen kunnen elkaar ook warm houden. Neem de konijnen nooit mee naar binnen, tegen die temperatuursverschillen kunnen ze slecht tegen.