U bent hier: Home >> Huisdieren >> Nieuws

Bijzondere patiënt; Bunker de Cane Corso

Deze knappe heer op leeftijd, bijna 11 jaar!, heet Bunker. Een echte stoere Cane Corso.

2019 had een spannend uiteinde voor hem, leest u mee?

 

Bunker werd in 1,5e dag ineens niet lekker. Erg pijnlijk in de buik, braken en geen eetlust. Op het consult bij dierenarts Kimberly bleek dat er een grote massa in zijn buik te voelen was. Omdat hij in het verleden wel eens iets verkeerds heeft opgegeten, hebben we een röntgenfoto gemaakt. Hier was (gelukkig) geen speelgoed of andere gekke dingen op te zien, maar wel de grote massa. Daarom werd besloten om ook echo te maken.

 

Op de echo werd een massa bestaand uit twee delen gezien van meer dan vuist grootte, maar vanwege die grootte konden we niet goed zien waar het vanuit ging. Het zou een milttumor kunnen zijn. Geen goed nieuws.. Met Bunker zijn leeftijd in het achterhoofd moest er een beslissing gemaakt worden. Opereren of toch in laten slapen? In overleg met de baasjes van Bunker is er gekozen om toch een proeflaparotomie te doen. Dit is een buikoperatie waarbij alle organen bekeken worden. 

Op de operatietafel bleek dat de massa in de buik de testikels van Bunker waren. Bunker is een cryptorche reu. Dat wil zeggen dat zijn testikels niet zijn ingedaald en in zijn buik zitten. Ze waren om hun as gedraaid waardoor de bloedvaten enorm gestuwd werden en ze erg zijn gaan opzwellen. Beide testikels zijn verwijderd en na een nachtje bij ons te hebben gelogeerd kon hij weer fijn naar huis.

Inmiddels gaat het weer prima met hem en wordt hij straks in maart 11 jaar!