U bent hier: Home >> Huisdieren >> Nieuws

Sterilisatie / castratie actie

Van 2 maart t/m 13 maart organiseert Dierenkliniek de Woldberg aan de Kaasweg weer de jaarlijkse sterilisatie/castratie actie voor de poes en kater.

In het voorjaar worden onze poezen massaal krols en de katers gaan alleen maar op stap. De katten populatie is erg groot in Nederland. Er zijn helaas genoeg kittens en het asiel zit ook vol met katten die op zoek zijn naar een nieuw huis. Om ervoor te zorgen dat de kattenpopulatie niet nog meer stijgt, is castratie of sterilisatie de oplossing.

U kunt de kat laten steriliseren/castreren op een leeftijd vanaf 6 maanden. Poezen hoeven niet eerst krols te zijn geweest. Door op deze jonge leeftijd voor sterilisatie te kiezen neemt de kans op melkkliertumoren, die veelal kwaadaardig zijn, sterk af en er is geen kans op baarmoederontsteking meer. Katers krijgen minder problemen met sproei- en zwerfgedrag.

Tijdens deze actie betaalt u €100 voor de sterilisatie en €50 voor de castratie. Pijnstillers en de nazorgcontrole, na 10 dagen, zijn bij de prijs inbegrepen. De genoemde prijzen gelden voor een standaard narcosetarief en zijn excl.complicaties, zoals niet ingedaalde testikels, dracht en baarmoederontsteking. In die gevallen moet u er rekening mee houden dat er extra kosten bij komen. Voor oudere dieren of dieren waar een hartruisje geconstateerd wordt, komen er extra kosten bij in verband met een aangepaste narcose. Indien we afwijkingen vaststellen vóór de operatie wordt u eerst telefonisch ingelicht en is een overleg mogelijk.

Het spreekt voor zich dat elke operatie met zorg wordt uitgevoerd. Alle sterilisaties worden uitgevoerd met gasnarcose en bewakingsapparatuur. Hierdoor is er een constante controle op de narcose.

Korting op het chippen:
Voor wie gebruikt maakt van de actie, is het ook mogelijk om zijn of haar kat te laten chippen. U krijgt dan 5 euro korting op het chippen.

Een afspraak maken kan aan de balie of telefonisch 0521-514848. De castratie en sterilisatie wordt uitgevoerd op onze hoofdvestiging aan Kaasweg 2 te Tuk.

Let wel: VOL = VOL