U bent hier: Home >> Huisdieren >> Nieuws

sterilisatie / castratie actie

Sterilisatie / castratie actie kat bij Dierenkliniek de Woldberg

 

Van 6 februari t/m 17 februari organiseert Dierenkliniek de Woldberg weer een sterilisatie/castratie actie voor de poes en kater. U bespaart hiermee 15,- euro op een sterilisatie van de poes en 10,- euro op een castratie van de kater.

U kunt de poes laten steriliseren op een leeftijd vanaf 6 maanden, dit kan al voordat ze krols geweest is. Door op deze jonge leeftijd voor sterilisatie te kiezen, neemt de kans op melkkliertumoren, die veelal kwaadaardig zijn, af tot bijna 0%.

Het gebruik van de poezenpil raden we af, omdat de kans op melkkliertumoren en suikerziekte toeneemt bij het gebruik ervan.

Katers, gecastreerd op jonge leeftijd (vanaf 6 maanden), krijgen minder problemen met sproei- en zwerfgedrag.

Het spreekt voor zich dat elke operatie met zorg wordt uitgevoerd. Alle sterilisaties worden uitgevoerd met gasnarcose en bewakingsapparatuur. Hierdoor is er een constante controle op de narcose. Ook na de operatie worden de dieren voortdurend in de gaten gehouden door 1 vaste operatie-assistente. Zij zorgt ervoor dat de dieren rustig en warm blijven tijdens het wakker worden. De lichaamstemperatuur, ademhaling en pols worden nauwlettend in de gaten gehouden. De eigenaar krijgt een uitgebreide nazorgbrief mee. De pijnstillers en nazorgcontrole, na 10 dagen, zijn bij de operatieprijs inbegrepen.

Korting op het chippen:

Het is mogelijk om uw dier te laten chippen tijdens de ingreep. U krijgt dan 5 euro korting op het chippen.

Een afspraak maken kan telefonisch of aan de balie. Let wel: vol = vol

Voor meer informatie kunt u bellen met 0521-514848